xtremefps.ro articol,blog Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc ridicat de explozie

Axis a lansat o nouă cameră de rețea pentru supravegherea obiectivelor cu risc ridicat de explozie

Uzinele sau zonele industriale in care se folosesc sau se prelucreaza materiale periculoase sau inflamabile prezinta riscuri deosebite si, drept urmare, trebuie securizate corespunzator. Indiferent ca este vorba despre monitorizarea modului in care angajatii respecta normele de siguranta sau despre impiedicarea accesului unor persoane neautorizate in anumite zone, supravegherea video permanenta a unor astfel de obiective este o conditie necesara pentru a putea asigura functionarea in conditii optime. Fiind insa vorba despre locatii speciale, cu conditii de lucru aparte, trebuie ca si echipamentele de supraveghere video utilizate sa fie special concepute pentru un astfel de scenariu de utilizare. Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a lansat camera de retea AXIS F101-A XF P1367, proiectata pentru astfel de situatii si conceputa cu protectie la risc ridicat de explozie.

Tehnica de supraveghere video reprezinta o realitate si, mai presus de toate, o necesitate a societatii moderne, caci, prin garantarea unui nivel de siguranta sporit, contribuie semnificativ la imbunatatirea serviciilor si a calitatii vietii. De la ansambluri rezidentiale, parcari si centre comerciale, pana la parcuri industriale, depozite si fabrici, camerele de supraveghere video sunt echipamentele care vegheaza la buna desfasurare a lucrurilor, contribuind totodata prin intermediul tehnologiilor conexe la automatizarea anumitor operatiuni si procese. Fiecare astfel de obiectiv monitorizat are particularitati si cerinte specifice si, din acest motiv, echipamentele de supraveghere sunt dezvoltate in functie de natura lor. O categorie aparte o reprezinta fabricile sau depozitele in care se lucreaza cu materiale inflamabile. Camerele video montate in astfel de locatii trebuie sa respecte anumite cerinte si sa reziste in anumite conditii, stabilite in functie de tipul materialelor inflamabile prezente. Un astfel de echipament este noua camera AXIS F101-A XF P1367, caracterizata prin calitatea deosebita si varietatea scenariilor in care poate fi utilizata.

Prevazuta cu o carcasa din aluminiu ce dispune de certificari Clasa I/II/III, Divizia 1 si Zona 1, precum si ATEX si IECEx (IIB + H2, IIIC), AXIS F101-A XF P1367 poate fi utilizata in medii periculoase sau cu risc de explozie. Mai mult de atat, ea a fost colorata la exterior intr-o culoare atipica – rosu – ceea ce o face mai vizibila, cu scopul descurajarii persoanelor neautorizate intr-o faza cat mai timpurie. Iar datorita greutatii reduse, poate fi instalata cu usurinta intr-o varietate larga de locatii, inclusiv pe turnuri sau cladiri inalte. Indiferent de pozitia in care este montata si de conditiile de iluminat ambiental, ea ofera cele mai bune rezultate video, la o rezolutie de pana la 5MP (3072×1728), cu 25/30FPS.

Multumita integrarii tehnologiei Lightfinder, este asigurata o sensibilitate sporita la lumina pentru obtinerea unor imagini color de calitate, chiar si in zone intunecate, in timp ce tehnologia WDR – Forensic Capture reduce zgomotul si maximizeaza detaliile din scenele cu iluminare complexa. Mai mult, lentilele i-CS permit setarea de la distanta a campului vizual, focalizarea fiind ajustata in mod automat. In paralel cu calitatea deosebita a imaginilor, noua camera AXIS reduce cu pana la 50% latimea de banda utilizata si spatiul de stocare ocupat, prin utilizarea tehnologiei Zipstream. Aceasta caracteristica, impreuna cu suportul PoE (Power over Ethernet), reduc costurile de instalare si operare, transformand echipamentul intr-unul extrem de eficient din perspectiva sumei investite raportata la rezultatele obtinute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *