xtremefps.ro Uncategorized Fotografa Felicia Simion se numără printre finaliștii Sony World Photography Awards 2019, la categoria Professional

Fotografa Felicia Simion se numără printre finaliștii Sony World Photography Awards 2019, la categoria Professional



Shortlist-ul din 2019 integrează lucrări excepționale din toată lumea

  • Toare lucrările nominalizate în competițiile Professional și Student sunt anunțate astăzi și sunt disponibile aici: org/press
  • Fotograful Anului și cei zece câștigători ai categoriei Professional vor fi anunțați pe 17 aprilie 2019.

București, 27 martie 2019 –  World Photography Organisation anunță astăzi fotografii nominalizați în competițiile Professional și Student din cadrul ediției din 2019 a Sony World Photography Awards. Pe lista de finaliști a competiției Professional se află și o serie de lucrări realizată de artista Felicia Simion.

Prezența pe lista de finaliști a Sony World Photography Awards le oferă fotografilor o oportunitate unică să își prezinte lucrările unei audiențe globale și să își împărtășească viziunea asupra artei fotografice. Toți fotografii nominalizați în competiția Professional vor concura pentru a câștiga în cadrul categoriei la care s-au înscris și pentru titlul de Fotografului Anului, care va fi anunțat în data de 17 aprilie.

Lista de finaliști a competiției Professional conține serii de lucrări uimitoare din cadrul tuturor celor zece categorii și  prezintă cele mai bune povești fotografice publicate în decursul anului precedent.

Felicia Simion este artistă și fotograf freelancer stabilită în București, care a fost nominalizată în categoria Arhitectură pentru seria sa H o m e.

Felicia a absolvit în 2016 Universitatea Națională de Arte din București și a urmat un master în Etnologie, Antropologie culturală și Folclor în cadrul Universității din București. Lucrările sale s-au bucurat de expunere internațională și au apărut în publicații importante.

Seria realizată de Felicia Simion pune sub semnul întrebării modul tradițional românesc de a vedea „casa precum un nucleu al vieții de familie, un spațiu primordial care generează și prezervă energiile vitale”. Artista a călătorit de mai multe ori în România pentru a asista la transformarea satelor și orașelor cauzată de globalizare. Concentrându-se pentru seria ei atât pe case „tradiționale” cât și pe care „moderne”, ea spune că „prin izolarea acestora în peisaje naturale, ca formă de decontextualizare, ridic un semn de întrebare privind însemnătatea și atributele acestor locuințe și cum se reflectează în fluiditatea stilurilor arhitecturale. Este casa încă un loc primordial sau funcțiile ei sunt diminuate la utilitarism? Locul casei s-a mutat din centrul lumii la periferia acesteia?”

Felicia Simion a fost una dintre artistele apreciate și la Sony World Photography 2017. Vorbind despre progresul și succesul său din acest an, Felicia a declarat: „Am fost surprinsă și onorată să îmi găsesc numele pe lista finaliștilor categoriei „Arhitectură” din cadrul competiției Professional 2019. Această apreciere pentru lucrările mele mă încurajează să îmi urmăresc pasiunea și proiectele și în viitor. Mulțumesc!”

Juriu, premii, expoziție
Selecționate de un juriu format din lideri mondiali din domeniul academic, muzee, publishing, festivaluri și media, shortlist-ul competiției Professional conține lucrări excepționale care demonstrează talentul artistic și oferă audienței povești captivante despre umanitate și despre lumea contemporană.

În acest an jurizarea competiției Professional a fost condusă de Mike Trow (Editor, Fotograf și Consultant, Marea Britanie). Vorbind despre finaliștii din acest an, acesta a adăugat: „Lucrările din acest an din shortlist-ul Professional au provocat multe dezbateri și au stârnit interes pentru toți membrii juriului prin stilul conceptual și juxtapunerea de imagini pentru a crea noi fire narative, alături de poveștile tradiționale. În unele aspecte, acesta este un an mai provocator și mai controversat față de cel precedent. Acesta este un lucru extraordinar și important pentru a ridica ștacheta artei forografice și pentru a pune la încercare percepțiile și așteptările audienței.”

Fotografii nominalizați vor concura împotriva fotografilor talentați din toată lumea pentru a fi desemnați câștigători ai categoriei la care au participat, având șansa de a câștiga titlul de Fotograful Professional al Anului, care va fi anunțat la ceremonia din data de 17 aprilie de la Londra. Premiile includ un buget de $ 25.000 (USD) marele câștigător Professional și echipament foto Sony, călătoria la ceremonia de la Londra și în plus imaginile câștigătoare vor fi incluse în albumul anului 2019 al Sony World Photography Awards.

Toate imaginile nominalizate și câștigătoare vor face parte din expoziția Sony World Photography Awards Exhibition 2019 din Londra, începând cu data de 18 aprilie până în data de 6 mai 2019, înainte de a începe turul mondial care include țări precum Japonia, Italia și Germania.

Număr record de înscrieri la Sony World Photography Awards 2019
Realizat de World Photography Organisation, Sony World Photography Awards este unul dintre cele mai importante evenimente dedicate fotografiei, la nivel global. Fiind una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie din lume, Sony World Photography Awards celebrează și promovează anual cea mai bună fotografie contemporană, aleasă dintr-o gamă largă de genuri fotografice înscrise în anul precedent.

Acest eveniment împlinește 12 ani alături de sponsorul său principal Sony și include patru competiții în total: Professional (pentru o serie de lucrări), Open (pentru o singură fotografie), Student (pentru instituții academice) și Youth (12-19 ani). Cel mai mare număr de înscrieri la SWPA a fost atins în acest an: 326.997 de lucrări care concurează în cele patru competiții principale.

Notă pentru editori

Mai multe informații pentru presă și toate fotografiile finaliste ale competiției Open and YouthFurther sunt disponibile pentru a fi descărcate și publicate pe www.worldphoto.org/press

Despre World Photography Organisation

Organizația Mondială a Fotografiei este o platformă globală pentru inițiativele din lumea fotografiei. Activând în peste 180 de țări, scopul organizației este acela de a ridica nivelul de conversație în acest domeniu celebrând cele mai bune imagini și cei mai buni fotografi din lume. Organizația se remarcă prin crearea relațiilor pe termen lung cu fotografii, dar și cu partenerii de marcă din industrie. World Photography Organisation găzduiește un număr mare de evenimente anuale, precum: Sony World Photography Awards, cea mai mare competiție de fotografie din lume, dar și PHOTOFAIRS, International Art Fairs Dedicated to Photography. Pentru mai multe detalii accesați www.worldphoto.org

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, foto, de gaming, pentru comunicații și tehnologia informației pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony este lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat vânzări anuale consolidate de aproximativ 77 de miliarde de dolari în anul fiscal încheiat la 31 martie 2018. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

Sony Imaging Products & Solutions Inc. este o companie deținută de Sony Corporation care se ocupă de soluții de business și produse de digitale de imagine, de la aparatul de fotografiat pentru consumatori, până la soluții cu accent pe produse de difuzare și de utilizare profesională și afaceri medicale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *