xtremefps.ro comunicat de presa Procesoarele AMD EPYC de generație a doua livrează mai multă putere de procesare soluțiilor Amazon Web Services

Procesoarele AMD EPYC de generație a doua livrează mai multă putere de procesare soluțiilor Amazon Web Services

AMD a anunțat disponibilitatea la nivel mondial a instanțelor Amazon Elastic Compute Cloud, soluții care vin echipate cu procesoare AMD EPYC de generație a doua.

Fiind echipate cu procesoare AMD EPYC de generație a doua, care rulează la frecvențe de până la 3,3 GHz, instanțele Amazon EC2 C5a sunt a șasea familie produsă de AWS care utilizează soluțiile de procesare ale companiei americane

Prin utilizarea procesorului AMD EPYC de generație a doua, instanța C5a oferă un raport performanță/preț la niveluri generale x86 pentru un set larg de sarcini de lucru cu calcul intensiv, inclusiv batch processing, analize distribuite, transformări de date, analize de jurnal și aplicații web.

Disponibile în opt configurații, cu până la 96 de thread-uri, instanțele Amazon EC2 C5a profită de numărul mare de nuclee ale procesorului AMD EPYC pentru a oferi cel mai mic cost pe thread x86 din portofoliul Amazon EC2.

Aceasta oferă clienților o opțiune suplimentară pentru performanțe și costuri optime pentru o varietate de sarcini de lucru intensive, inclusiv dezvoltarea și hosting-ul jocurilor video, care profită de numărul mare de nuclee al procesorului și raporturile de memorie furnizate de C5a.

„Procesoarele AMD EPYC de generație a doua oferă nivelul de performanță necesar clienților noștri pentru a efectua cu încredere sarcini de lucru centrate în jurul calcului în cloud”, a declarat Forrest Norrod, vicepreședinte senior și director general, Data Center și Embedded Solutions Group, AMD. „Cu noile instanțe Amazon EC2 C5a, ne extindem în mod strategic prezența și capacitățile cu AWS. Și chiar mai important, împreună contribuim la îmbunătățirea continuă a experienței în cloud a utilizatorului.”

AMD și AWS au oferit clienților opțiuni rentabile și performante încă de la începutul anului 2018, cu cinci familii de instanțe Amazon EC2 (M5a, M5ad, R5a, R5ad și T3a), care se regăsesc în mai mult de 15 regiuni AWS globale. Noile instanțe Amazon EC2 C5a, echipate cu procesoarele AMD EPYC ™ de generație a doua sunt disponibile acum în regiunile AWS U.S. East, AWS U.S. West, AWS Europe și AWS Asia Pacific.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *