xtremefps.ro articol,blog,gadget Liderul mondial in sisteme de protectie impotriva hazardurilor naturale, GEOBRUGG AG – reprezentat in Romania de Iridex Group Plastic

Liderul mondial in sisteme de protectie impotriva hazardurilor naturale, GEOBRUGG AG – reprezentat in Romania de Iridex Group Plastic

Iridex Group Plastic a devenit distribuitorul oficial in Romania al solutiilor si produselor GEOBRUGG AG. Compania elvetiana cu 65 de ani de experienta in domeniu este liderul mondial in furnizarea de solutii pe baza de sarma din otel de inalta rezistenta. Un mare numar de solutii GEOBRUGG protejeaza de peste 10 ani infrastructura de transport din Romania, de exemplu DN 7 pe Valea Oltului.

Recent a fost semnat un parteneriat ce aduce in portofoliul Iridex Group Plastic cele mai performante solutii de protectie, folosite ca standard la nivel mondial. Sistemele ofera protectie impotriva diferitelor hazarduri naturale precum caderile de pietre, torentii, alunecarile de teren, avalansele, declansate de fenomene naturale, precum ploi torentiale, cutremure, inundatii etc. GEOBRUGG AG, cu sediul central in Romanshorn, Elvetia, cu filiale si parteneri in peste 50 de tari pe toate continentele, functioneaza ca o corporatie independenta in cadrul grupului Brugg.

Fiind recunoscuta pentru activitatea sa continua si efortul constant in promovarea solutiilor inovatoare, performante si eficiente, Iridex Group Plastic se asigura ca ofera solutii pentru lucrari cu grad de dificultate ridicat, fie din portofoliul propriu, fie in parteneriat cu unii dintre cei mai importanti furnizori mondiali.

Parteneriatul cu GEOBRUGG AG, cu un portofoliu impresionant si un incontestabil prestigiu la nivel mondial, confirma inca o data pozitia companiei noastre ca fiind unul dintre promotorii produselor, tehnologiilor si sistemelor de top pe piata din Romania.

GEOBRUGG AG se alatura unui grup de parteneri de prestigiu ai companiei Iridex Group Plastic, din care amintesc companiile Tensar, Gore sau CETCO, toate bucurandu-se de recunoastere internationala pentru calitatea si performantele produselor“, spune prof. dr. Ing. Valentin Feodorov, presedintele companiei Iridex Group Plastic.

Garantate de specialistii elvetieni, dezvoltate in parteneriat cu mediul academic si agrementate de institute guvernamentale independente conform normativului european EOTA, produsele si sistemele GEOBRUGG AG, disponibile in portofoliul Iridex Group Plastic, exceleaza in cateva domenii principale de aplicabilitate:

Protectia impotriva caderilor de pietre: 10.000 kJ este recordul mondial pentru barierele impotriva caderilor de pietre si este detinut de GEOBRUGG AG. Aceasta este energia cu care un bloc de beton de 25 tone loveste cu o viteza de 104 km/h sistemul de protectie impotriva caderilor de pietre.

Stabilizarea si protectia pantelor: Siguranta, eficienta economica si durabilitate: Sistemele de stabilizare activa a pantelor tip plase ancorate sunt fixate de roca, cu ancore si placi de ancoraj. Acestea sunt adaptate la parametrii plaselor din sarma de inalta rezistenta pentru a forma un sistem integral. Solutia este aproape invizibila, stabilizeaza panta si, totodata, faciliteaza regenerarea durabila a vegetatiei.

Protectia impotriva torentilor si a alunecarilor superficiale: Barierele GEOBRUGG sunt singurele pe plan mondial care au fost dezvoltate, testate si agrementate la scara 1:1  fiind supuse torentilor naturali. Acestea protejeaza in mod eficient atat persoanele, cat si infrastructura in fata acestor pericole.

Prevenirea avalanselor: Inceputul sistemelor de protectie GEOBRUGG AG il reprezinta sistemele de prevenire a avalanselor instalate inca din 1951. Prin colaborarea stransa cu Institutul Federal Elvetian de Cercetare pentru zapada si avalanse (SLF), GEOBRUGG AG si-a optimizat in mod constant sistemul de protectie impotriva sarcinilor date de avalansa si zapada. Instalatiile flexibile retin volume mari de zapada. Chiar si in perioadele fara zapada, sistemul ofera protectie sigura impotriva evenimentelor cu caderi de pietre.

Armarea tunelurilor: Plasele GEOBRUGG din otel de inalta rezistenta sunt utilizate in intreaga lume, in mine, tuneluri rutiere si de cale ferata, fiind destinate prevenirii prabusirilor in mod eficient  prin furnizarea de sprijin in subteran.

Solutii pentru sporturile extreme: Multe circuite de Formula 1, curse de sporturi cu motor din oras, circuite de curse permanente si piste de testare sunt protejate cu sisteme de protectie GEOBRUGG. Specialistii elvetieni in siguranta au doar solutii testate si garantate de Institutul FIA. In Singapore, Sochi, Circuit of The Americas – pentru a numi numai cateva circuite de Formula 1, GEOBRUGG AG asigura siguranta atat pentru spectatori, cat si pentru participanti la fel ca si in alte locuri renumite si parcuri sportive regionale unde se desfasoara curse cu motor.

Protectie la impact: Pentru zona de impact, poligoane de testare si protectia impotriva exploziilor, plasele GEOBRUGG din sarma de otel de inalta rezistenta sunt utilizate la micsorarea daunelor produse de o accelerare rapida a obiectelor sau oprirea resturilor rezultate in urma exploziilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *