xtremefps.ro Uncategorized PC Garage oferă SSD cadou, la achiziția unei platforme hardware

PC Garage oferă SSD cadou, la achiziția unei platforme hardware



PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România și în același timp un reper pentru toți cei pasionați de tehnologie, anunță o nouă campanie, prin intermediul căreia se angajează să ofere un plus de performanță clienților care achiziționează o placă de bază, un procesor și o placă video, cu ajutorul unui SSD cadou.

Într-o noua ediție marca „Te echipăm gratuit” desfășurată în perioada 10 – 30 Septembrie, PC Garage oferă câte un SSD gratuit tuturor celor care achiziționează o combinație CPU+MB+VGA. Nu este însă vorba despre orice SSD, ci despre Kingston A2000 în format M.2 2280, pe interfață PCI-Express 3.0 x4. Mai mult, pentru că PC-urile se împart și ele în mai multe segmente, în funcție de dotări și performanțe SSD-ul cadou va fi disponibil în două variante ce diferă ca şi capacitate de stocare. Astfel, cei care vor opta pentru placă de bază, procesor și placă video a căror valoare cumulată se va situa în intervalul 1.500 – 3.000 RON vor primi varianta de 250GB, pe când cei care vor depăși pragul de 3.000 RON vor primi varianta de 500GB. Performanţele acestui SSD sunt unele de top, cu viteze de 2000/1100 MB/s și respectiv 2200/2000 MB/s la citire/scriere.

În urmă cu ceva mai bine de un deceniu, performanțele unităților de stocare încă jucau un rol relativ redus în comportamentul general al unui PC. Desigur că aspecte precum viteza de transfer de pe o partiție pe alta sau de pe un hard disk pe altul erau și atunci importante, dar nu afectau în mod decisiv experiența utilizatorului în operarea sistemului de calcul. Lucrurile s-au schimbat însă radical odată cu lansarea sistemului de operare Windows Vista, urmat de Windows 7 și, ulterior, de actualul Windows 10. La ora actuală, viteza de răspuns la comenzi și de accesare a datelor este definitorie pentru fluiditatea în operarea unui PC. Din acest motiv, SSD-urile au devenit componente vitale, care nu ar trebui să lipsească din nicio configurație care rulează un sistem de operare modern. Chiar și așa, procesorul și placa video rămân principalele elemente care influențează în mod direct performanța brută și, prin urmare, sunt primele care sunt alese de utilizatori, uneori în detrimentul unei unități de stocare adecvate, ca urmare a bugetului limitat disponibil. PC Garage își propune să corecteze această situație și dă startul unei campanii, în cadrul căreia va oferi clienților săi unități SSD gratuit.

Mai multe informații de ordin tehnic și rezultate în teste reale oferă însă chiar PC Garage, care a testat această unitate SSD in-house, prin intermediul canalului YouTube propriu: https://youtu.be/-LjfQp5D-4w.

Astfel, PC Garage oferă un SSD cu raport performanță/preț excelent tuturor utilizatorilor care achiziționează o platformă hardware decentă până la sfârșitul acestei luni. Iar pentru cei care sunt nehotărâți, reprezentanții magazinului fac și o recomandare, ce merită toată atenția: procesor AMD Ryzen 5 3600, placă de bază AsRock B450 Pro4 și placă video Palit GeForce RTX 2060 Dual OC 6GB GDDR6 192-bit.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *