xtremefps.ro Uncategorized Cand lucrezi mai bine pe doua calculatoare sau doua monitoare?

Cand lucrezi mai bine pe doua calculatoare sau doua monitoare?



Folosirea a doua ecrane este necesara mai degraba pentru a usura diverse situatii de lucru, dar sunt si pasionati de IT sau de jocuri care folosesc doua monitoare sau chiar doua calculatoare acasa. De asemenea, noile tehnologii pot face ca televizorul sa devina monitor, iar calculatorul sa difuzeze programe TV prin intermediul internetului sau a unei placi speciale cu care se poate conecta cablul TV la calculator, asa incat folosirea a doua ecrane nu mai este ceva deosebit.

Calculatorul personal ajuta si la lucru

Nu putini sunt cei care continua sa munceasca si dupa terminarea programului de lucru, iar unele companii ofera unor angajati-cheie laptopuri pe care le pot lua acasa. Un laptop performant insa costa mult mai mult decat un calculator de birou (desktop), astfel incat cei care lucreaza la birou in programe complexe vor folosi pentru a lucra un desktop  performant, iar in paralel laptopul (cu care continua sa faca anumite lucruri si in afara programului, dar cu care pot merge si in deplasari sau la sedinte).

Calculator neconectat la internet pentru siguranta informatiilor

In unele companii sau in anumite situatii exista calculatoare care nu sunt conectate la internet pentru a evita compromiterea informatiilor stocate pe acestea, astfel incat pe acelasi birou s-ar putea sa existe doua calculatoare, unul fiind folosit pentru acces la internet. Firmele care depind de stabilitatea calculatoarelor au impus si anumite protocoale pentru a evita virusarea calculatoarelor sau atacul hackerilor, iar introducerea de device-uri venite din exterior este, de asemenea, limitata si controlata.

In anumite situatii, rularea unor programe necesita functionarea neintrerupta a calculatoarelor, astfel incat pe acestea nu sunt deschise decat softurile necesare, iar daca personalul are nevoie de acces la internet sau sa utilizeze softuri diferite, sunt folosite alte calculatoare sau gadgeturi. De asemenea, pentru astfel de calculatoare care functioneaza nonstop, alimentarea nu trebuie sa aiba intreruperi, fiind necesare UPS-uri sau alte resurse de curent care sa asigure neintreruperea alimentarii, iar o rezerva de cabluri de alimentare si incarcatoare pentru laptop este oricand de folos intr-o firma, mai ales cu un set de mufe universale.

Editare, design, prelucrare video sau alte activitati de productie

Cei care lucreaza in diverse activitati de proiectare, design, prelucrare de imagine, text, audio-video etc. folosesc frecvent doua monitoare pentru a putea urmari in paralel materialele si informatiile care trebuie create sau prelucrate. De exemplu, daca trebuie urmarit materialul initial, varianta de lucru pe un singur calculator este folosirea mai multor ferestre, insa daca in fata sunt doua monitoare, atentia la detalii este mult facilitata.
De asemenea, exista posibilitatea extinderii spatiului de lucru pe doua monitoare, iar informatiile si materialele pot fi purtate de pe un ecran pe altul prin cateva comenzi scurte, ceea ce usureaza mult munca in diverse proiecte.
In activitati de productie, un proiect care trebuie trimis la o masina de tipar sau la altfel de utilaj de productie va ocupa, probabil, un calculator, timp in care cel care supravegheaza calculatorul si utilajul conectat la acesta ar putea lucra la alt calculator sau sa ruleze pe un alt monitor un program diferit al aceluiasi calculator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *