xtremefps.ro articol Smartphone-urile Nokia se îmbunătățesc constant – Nokia 8.1 este primul telefon cu Android Q Beta pentru programatori

Smartphone-urile Nokia se îmbunătățesc constant – Nokia 8.1 este primul telefon cu Android Q Beta pentru programatori

HMD Global respectă promisiunea unui software mereu actualizat, oferind programatorilor posibilitatea de a-și optimiza aplicațiile înainte de lansarea oficială a Android Q

București, 8 Mai – HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane și tablete anunță disponibilitatea Android Q Beta pe smartphone-ul premiat Nokia 8.1, prin intermediul programului de testare anticipată, destinat programatorilor. Acest program permite programatorilor de aplicații mobile să testeze și să își optimizeze software-ul pentru următoarea versiune Android Q. Prin participarea în acest program, smartphone-urile Nokia oferă programatorilor cele mai recente inovații Google, respectând promisiunea unor telefoane care se îmbunătățesc constant.

Programul de testare anticipată a telefoanelor Nokia, destinat programatorilor, a debutat cu Android 9 Pie, pe smartphone-urile Nokia 7 Plus. Aflat acum în cel de al doilea an, programul a fost gândit astfel încât programatorii să poată testa, adapta și perfecționa aplicațiile Android, obținând totodată certificarea Play Store pentru acestea, înainte de lansarea oficială a noii versiuni a sistemului de operare Android.

„Programul de testare anticipată al Android Pie a fost un real succes, iar zeci de mii de membri au colaborat atât cu noi, cât și reciproc pentru a-și dezvolta și optimiza aplicațiile pentru Android 9 Pie, asigurându-se astfel că pot fi actualizate fără probleme. Odată cu Android Q, plănuim să replicăm succesul avut cu Nokia 7 Plus, asigurându-ne totodată că programatorii beneficiază de acces anticipat pentru dezvoltarea propriilor aplicații,” a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global.

„Prin intermediul contribuțiilor comunității noastre Beta labs, telefoanele Nokia au fost printre primele care au primit actualizarea la Android 9 Pie, pentru diverse segmente de preț. Prin participarea la programul de testare anticipată destinat programatorilor cu Nokia 8.1, continuăm să ne respectăm promisiunea unor telefoane care se îmbunătățesc constant, oferind cea mai bună și actualizată experiență de software. Prioritatea noastră constă în garantarea unei tranziții line la noua versiune Android, pe un telefon care evoluează cu timpul.”

Android Q oferă utilizatorilor un control mult mai bun asupra datelor personale, de exemplu atunci când o aplicație are acces la locația utilizatorului. Cel mai recent sistem de operare Android dispune de caracteristici îmbunătățite de confidențialitate, precum restricții ale activității din background, dar și un update pentru o mai bună protecție a identificatorilor sensibili ai terminalului.

Utilizatorii se vor putea bucura de o navigare îmbunătățită cu ajutorul gesturilor, pusă în valoare de afișajul fără ramă și o nouă temă întunecată, care pe lângă faptul că este foarte ușor de vizualizat, eficientizează și consumul bateriei.

Ca și în cazul testării anticipate a Android 9 Pie, membrii vor avea acces nu doar la software-ul Beta Android Q, ci vor putea să facă schimb de idei și să colaboreze, folosind forum-ul comunității. Echipa de programatori din cadrul HMD Global va continua să pună la dispoziția utilizatorilor un canal oficial pentru feedback, oferind sprijin în 16 limbi. Acest aspect va fi integrat în software, iar odată raportate, problemele vor fi revizuite și corectate cât mai rapid.

Acest program va facilita feedback valoros pentru analiza erorilor și analytics, din partea unei baze de utilizatori cât mai extinse atât din punct de vedere geografic, cât și al diversității culturale, ajutând Google să îmbunătățească versiunea finală a sistemului de operare Android Q pentru utilizatorii finali.

Utilizatorii care dețin un Nokia 8.1 se pot înscrie în program la https://www.nokia.com/phones/en_int/developer/. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *