xtremefps.ro articol ViewSonic lanseaza monitorul profesional VP3481 ColorPro™ cu o acuratete a culorilor exceptionala si detalii incredibile

ViewSonic lanseaza monitorul profesional VP3481 ColorPro™ cu o acuratete a culorilor exceptionala si detalii incredibile

ViewSonic Corp., lider global pe piata solutiilor de afisare, a anuntat lansarea modelului VP3481 in cadrul familiei de monitoare profesionale premiate – ColorPro. Proiectat pentru a reda imagini extrem de detaliate si cu o fidelitate a culorilor de exceptie, acesta este perfect pentru aplicatii de design grafic, editare foto sau prelucrare video.

“ViewSonic VP3481 este versiunea mai mica a monitorului premiat VP3881. Am creat familia de monitoare profesionale ColorPro pentru a satisface cerintele celor mai pretentiosi dintre utilizatori, pentru care fidelitatea culorilor si performanta au prioritate”, a spus Phong Phanel, Vertical Marketing Manager pentru solutii de afisare profesionale la ViewSonic America. “Obiectivul ViewSonic este ca monitoarele ColorPro sa ofere cea mai fidela reproducere a culorilor, contrastului si detaliilor dintr-o imagine”, a continuat acesta.

Datorita ecranului curbat cu rezolutie WQHD (3440×1440) in format ultra-wide 21:9, ColorPro VP3481 poate afisa imagini intr-un mod deosebit de realist, pana la cel mai mic detaliu. Iar pentru ca este pre-calibrat din fabrica, el asigura inca din momentul livrarii catre utilizator o acoperire de 100% a spectrului sRGB si o deviatie a culorilor Delta E<2. In acest fel, este garantata cea mai buna experienta vizuala, prin mentinerea unei fidelitati deosebite si a consistentei culorilor pe suprafata intregului ecran. De asemenea, exista si o functie integrata de uniformitate, care garanteaza calitatea cromatica a celor 4.39 bilioane culori oferite de tabela pe 14bit, in timp ce suportul HDR10 permite obtinerea unui nivel de contrast superior.

Pe langa o calitate vizuala deosebita, noul monitor ViewSonic ColorPro VP3481 se remarca si prin performante deosebite la redarea scenelor in miscare. Datorita ratei de reimprospatare de pana la 100Hz, toate miscarile sunt redate fluid si fara intreruperi, iar tehnologia AMD FreeSync™ asigura sincronizarea dintre placa video si monitor. Aceasta modifica dinamic rata de reimprospatare, prevenind aparitia unor elemente nedorite, precum stuttering sau tearing.

De o atentie deosebita a beneficiat si echiparea lui VP3481, care ofera o conectivitate bogata, capabila sa satisfaca cerintele oricarui tip de utilizator. Astfel, el ofera printre altele conector USB 3.1 Tip-C cu suport pentru alimentare pana la 60W si porturi video DisplayPort si HDMI cu suport HDCP 2.2 pentru securizarea continutului video 4K. Acestora li se adauga boxele incorporate de 5W, care pot reprezenta o alternativa inteligenta la sistemele audio dedicate in cazul birourilor unde spatiul disponibil este limitat.

Designul si ergonomia nu au fost nici ele neglijate, astfel ca noul membru al familiei ColorPro adopta un aspect modern, cu rame subtiri si beneficiaza de un picior de sustinere care permite intotdeauna reglarea pozitiei optime. Prin urmare, sunt posibile ajustarea inaltimii, pe un interval de 130mm, precum si rotirea stanga/dreapta cu 600, respectiv inclinarea fata/spate cu 60/210. Iar pentru cei care doresc sa exploateze intr-un mod cat mai eficient spatiul disponibil, monitorul permite fixarea pe perete prin sistem VESA 100x100mm.

Toate monitoarele ViewSonic ColorPro sunt calibrate individual din fabrica, astfel incat sa ofere o acoperire de 100% a spectrului sRGB si o valoare Delta E<2, asigurand in acelasi timp cel mai ridicat nivel de performanta pentru profesionisti si utilizatori prosumer. De asemenea, este permisa calibrarea hardware ulterioara, cu ajutorul instrumentului optional de calibrare – ViewSonic Colorbration Kit.

Noul monitor ViewSonic ColorPro VP3481 va fi disponibil in Romania prin distribuitorul ELKO la pretul recomandat de 699.33 de dolari. Pentru mai multe informatii despre ViewSonic, vizitati pagina ViewSonic.com si urmariti pe Facebook, YouTube si Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *