xtremefps.ro articol Iridex Group Plastic prezinta la EXPOAPA 2019 o solutie de valorificare a namolului de epurare

Iridex Group Plastic prezinta la EXPOAPA 2019 o solutie de valorificare a namolului de epurare

Iridex Group Plastic va invita la Palatul Parlamentului, Sala I.C. Bratianu, standul expozitional 81 pentru a afla mai multe detalii despre compostarea namolurilor provenite  din statiile de epurare, in cadrul EXPOAPA 2019. Evenimentul are loc in perioada 23-25 septembrie 2019.

Dupa cum este cunoscut, Comisia Europeana a inclus namolurile provenite din statiile de epurare a apei pe lista deseurilor pentru care este recomandata o reducere cu 50% pana in anul 2050. Compania noastra prezinta o solutie de compostare moderna care permite practic trecerea de la o economie circulara bazata pe principiul resursa – productie – deseu, la economia circulara, de forma resursa – productie – deseu – reciclare – resursa, transformand astfel namolul de epurare din generator de costuri in produs valorificabil, respectiv compost.

Tehnologia propusa de Iridex Group Plastic include un sistem de monitorizare si control al oxigenului si temperaturii de tip SCADA atasat unei prelate semipermeabile care creeaza, practic, conditiile ideale pentru descompunerea aeroba a deseurilor din gramezi, retinand in acelasi timp in mod eficient mirosurile si alte emisii. Mai mult decat atat, este asigurata igienizarea in siguranta, membrana fiind o bariera eficienta pentru patogeni. Distrugerea patogenilor asigura protectia impotriva contaminarii apelor si solului. Avantajul acestei tehnologii il reprezinta costurile de operare reduse si randamentul acesteia indiferent de conditiile climatice, cu o functionare cu eficienta maxima timp de 365 zile pe an. Caracteristicile speciale ale membranei semipermeabile elimina necesitatea montarii de biofiltre sau echipamente similare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *