xtremefps.ro comunicat de presa Scaunul fără cuie și taburetul din resturi, gândite, desenate și produse în România  

Scaunul fără cuie și taburetul din resturi, gândite, desenate și produse în România  

 

Pentru prima oară fabricate, studio de design, prototipare și producție înființat în 2018, în urma unei investiții proprii și a  programului Start Up Nation și-a deschis porțile către specialiști, arhitecți, designeri, dar și către publicul larg, pe parcursul Romanian Design Week (11-20 septembrie 2020, București). Atelierul se află pe fosta platformă industrială de pe Splaiul Unirii 160, centru recunoscut al industriilor creative si culturale din București.

Cu această ocazie, fabricate a lansat și două obiecte originale, din seria F – Scaunul F și Taburetul F. Cele două obiecte au fost expuse în hala industrială găzduită de fosta platforma Industria Bumbacului atât în format final, cât și versiuni intermediare, documentări ale drumului până la realizarea lor. Alături de schițe, video-uri de making off sau altă documentație intermediară au fost expuse două prototipuri esențiale în drumul până la produsul final și o simulare a felului în care materialul a fost optim folosit. Materialul din care au fost realizate ambele obiecte este placajul de mesteacăn.

Scaunul F este primul scaun desenat, proiectat și fabricat de fabricate. Scaunul vine în pachet plat și poate fi asamblat în 5 minute. Totul se bazează pe îmbinări și prelucrari CNC. Nu necesită niciun fel de unelte și este gândit să nu necesite adezivi pentru lipire sau prinderi mecanice de vreun fel.

Taburatul F a venit ca un companion, măsuță de cafea, suport de reviste sau orice altceva, fiind un obiect multifuncțional. Este obținut din resturile de material rămase de la tăierea plăcii scaunului F pentru eficiență maximă a materiei prime. Ambele obiecte presupun folosirea de noi tehnici și procese de producție, unice și sustenabile.

“Credem în design sustenabil și vrem să aducem pe lume produse inovatoare gândite, desenate, prototipate și produse în România. Folosim experiența echipei și cele mai moderne utilaje pentru a economisi energie, material și a aduce pe piață internă și internațională produse  care respectă mediul înconjurător și onorează resursele naturale. declară Marius Neagoie, architect, fondator fabricate.

Scaunul F și taburetul F, alături de alte produse fabricate sunt disponibile pentru România momentan, compania plănuind în 2021 extinderea pe piețe internaționale din Europa și Asia cu design românesc la prețuri sustenabile.

În cadrul evenimentului din săptămâna Romanian Design Week 2020, numit Vizită de lucru, fabricate a invitat la o explorare a activității de producție, ocazie rară pe piața din România. În cadrul vizitei, au prezentat detalii despre procesul de prototipare sau de proiectare computerizată 3D, despre procesele CNC sau printare 3D. Specialiștii din atelier au stat la dispoziția celor curioși pentru răspunsuri și demonstrații real-time. Acest demers face parte din misiunea de transparentizare a activităților de producție sustenabilă, susținută încă de la înființare de către acest nou studio prin diverse proiecte.

Despre fabricate

fabricate este un studio de design, prototipare și producție din București. fabricate combină avantajele tehnice ale proiectării computerizate 3D și proceselor CNC, cu execuția desăvâșită și atenția reală la detalii, într-o hală luminoasă de pe platforma Industria Bumbacului.

www.fabricate.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *